reklámdoboz

Gyere visssza!

Utolsó kommentek

  • RAP7D: micro-size!!!!! (2010.11.11. 12:15) A merevlemez, amire vártál!
  • RAP7D: Külön pszichiátriai osztályt lehetne létrehozni a hasonló esetek számára. (2010.09.24. 08:16) A hülye robot
  • RAP7D: A legelső netbookoknál lett volna ennek leginkább haszna, amikor egy 50-es érme nagyságú trackpad-... (2010.09.24. 08:16) Billentyű-kombinációk megtanulásához: KeyCue
  • madave91: kicsit hasonlít a machinariumra, de az elég bonyolult logikai játék, többször kellett belenéznem a... (2010.07.26. 07:36) Samarost
  • RAP7D: hogy kiakad amikor megtudja milyen messze lakik a csaj :D (2010.07.26. 07:36) David Hasselhoff
  • Utolsó 20

Címkék

10mb (1) 2008 (1) 3d (1) 8 bit (1) absztrakt (1) ac/dc (1) adidas (1) africa velvet (1) air (1) air france (1) ajánló (1) alternatív (1) ambient (4) analóg (2) animáció (15) aphex twin (4) app (1) atlas air (1) audiofil (1) audiosurf (1) banksy (1) banner (1) bázisugrás (1) betűkészlet (1) betűtípus (1) billabong (1) billentyű kombinációk (1) bizalom (1) blog (1) blu (1) blublu (1) bmx (2) bolcsesseg (1) bonobo (1) bowers wilkins (1) brand (1) budapest (1) bullshit (1) bulváros (1) canon (1) chill (1) chiptune (1) chris thornley (1) cola (1) commodore 64 (1) cool (1) council of doom (1) counter strike (1) csajos (1) csaptelep (1) csicska (1) danbo (1) david hasselhoff (1) design (8) dickhead (1) divat (3) donuts (1) dstrukt (1) éjszaka (1) electro (1) electronica (1) elektronikus (3) elvont (3) ergonis (1) ergonómia (1) erőszak (1) értelmetlen (5) eső (2) evolóció (1) execandy (1) eyecandy (11) fa (1) facebook (1) fail (2) fake (3) fekete fehér (9) félix (1) fényképezőgép (1) fika (5) finn riggins (2) fit (1) fixed gear (1) fixi (2) fixie (1) flash (2) flickr (1) föld napja (1) fotó (11) fps (1) frankó (79) full hd videó (2) galamb (1) graffity (1) grafika (8) háború (2) hajnal (1) hangfal (1) hangszóró (1) hangulat (13) hard disk (1) használhatóság (4) hd videó (17) headcam (3) heartbeats (1) hipster (1) hirdetés (1) hi fi (1) holga (1) hónap (1) ibm (1) idézet (2) indie (5) iphone (1) játék (6) justice (1) kaleidoszkóp (1) kép (2) kérdés (2) kerékpár (5) kés (1) keycue (1) kísérlet (1) klasszikus (3) klip (15) knife (1) kulacstartó (1) larry tee (1) le pac (1) logó (1) lol (1) los campesinos (2) mac (1) macintosh (1) macska (2) margit sziget (1) márka (1) massive attack (1) mauracher (1) megmondás (5) merevlemez (1) mese (1) metró (1) metropol (1) minimal (1) montázs (1) muszáj (1) muszály (1) muto (1) nature of the experiment (1) nautilus (1) norvégia (1) nyár (1) olcsó (1) olvasom (3) online (1) orange county (1) ötlet (1) ötletes (3) pacman (1) palm (1) paródia (1) patkány (1) pepsi (1) pizza (1) poén (1) point and click (1) póló (2) radiohead (1) raid71 (1) rajzfilm (1) random (18) reakció (1) régi (1) reklam (1) reklám (7) retro (1) rock (2) ronda (1) ruha (2) sajtó (1) samorost (1) santiago uceda (1) sebastian (1) shawn knol (1) showreel (1) shpongle (1) snowboard (2) sonic (1) sötét (1) south park (1) spam (1) star shpongled banner (1) statisztika (1) stop motion (8) street (1) street art (4) stress (1) stressz (1) szerszám (1) szoftver (1) szolgáltatás (1) szomorú (1) szürreális (2) tanulás (1) táska (1) tech (2) telefon (1) tenger (2) the dodos (1) time lapse (3) tokyo police club (1) tool (1) trailer (1) trip (10) trip hop (1) trükkök (1) typophile (1) unaloműző (2) unfranko (1) unfrankó (13) vasút (1) vetítés (1) viasat explorer (1) vicces (18) video (2) videó (41) visual (2) web (1) winter (1) xavier chassaing (1) youtube (3) zene (29) Címkefelhő

Bottleclip - a lehetetlen kulacstartó

Ünnep ez a bejegyzés, mert ritkán látni ilyen vegytiszta hülyeséget, a rossz design iskolapéldája lehetne: a Bottleclipnek gyakorlatilag semmi értelme!

De hogy miről is van szó, a német tervező iroda (Matthias Ries) szavaival élve:

,,A Bottleclip egy olcsóra tervezett kulacstartó / reklámajándék, ami könnyedén felpattintható bármely, szabványos cső-méretű férfi vázra. A szabványos menetnek köszönhetően a legtöbb flakon közvetlenül a tartóba csavarható.
A célközönség nem feltétlenül sportos kerékpárosokból áll, inkább az az idősebb, illetve túrázgató, családdal kiránduló réteg alkotja, aki szeretné, ha kéznél lenne egy plusz liter folyadék, vagy éppen kettő. A Bottleclip-pel nem kell hosszasan kotorászni a táskában egy kis folyadékért.
Könnyű felszerelni, könnyű használni, és olcsó gyártani."

 

 

Sajnos már ott gondok adódnak, hogy csak egy méretre lehet a tartót felpattintani, és akkor sorolnám is:

- Csak egy méretre pattintható fel a tartó.
- Szinte csak vízszintes vázra helyezhető fel. (és a nagyi ugye nem férfi vázon tolja?)
- Kanyarodásnál ki fog lengeni oldalra a flakon.
- Fékezésnél, hirtelen sebesség változásnál, vagy megtörik a flakon nyaka, vagy ha nem, jó eséllyel lerepül az egész tartó - remélhetőleg nem a kerék alá, de még az sem kizárt, hogy előre-hátra fog csúszkálni a felső csövön.
- A tartó össze fogja karmolni a festést / matricát, és a Bottleclip-et pedig vagy leveszegetjük a vázról, vagy hordunk magunkkal egy tartalék kupakot arra az esetre, amikor a kerékpárt ott hagyjuk valahol, arról nem is beszélve, hogy összekoszolódik a magára hagyott Bottleclip a vázon.
- Menet közben nem lehet inni az üvegből, de legalábbis nem egy hobbikerékpáros mutatvány két kézzel levarázsolni a flakont a tartóról. Na és milyen lehet visszacsavarni? 
- Könnyen összenyomhatunk egy flakont le- és felszerelés közben, így kilocsolva az ital egy részét. 
- A menet is nyilván csak az átlagos üvegekre megy rá.
- Megnézném azért azt is, ahogy az unoka a két literes flakont lazán a szájához emeli menet közben, miután lecsavarta a vázról amire fel sem fér...


Előnyök:

Mondhatnánk például, hogy olcsó, vagy hogy egyszerű felszerelni, de az az igazság, hogy a Bottleclip szolgáltatásait egy fél méteres spárga is képes nyújtani, sőt, egy-egy csúszócsomót applikálva a két végére, máris többet kapunk! 

Köszi: Mindennapi Betevő

 

 

-->

2009.07.14. 17:09 / Frankó / 3 komment

Címkék: design fika használhatóság kerékpár megmondás értelmetlen unfrankó kulacstartó

innen onnan

A bejegyzés trackback címe:

https://franko.blog.hu/api/trackback/id/tr491246166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.07.28. 13:45:11

Azért szabványosak az üvegek, tehát fel lehet tekerni rá fél- és egy literes palackot is. Nem mindenkinek van szüksége ilyenre, hiszen van kulacstartó a bringákon; ez meg nem jelenti azt, hogy hasztalan.
Egy hosszabb, sétabringázás esetén például kifejezetten jó.

Frankó · http://franko.blog.hu 2009.07.28. 15:58:15

@Lesley:
OFF
Vannak szabványok, de szép számmal akadnak eltérő méretek, lásd: Cappy, Jana, stb.. Ami a szabványokat illeti, inkább gyártás-technológiai okokból érdemes betartani, illetve mondjuk a felhasznált anyagok tekintetében sokkal inkább meg vannak regulázva a gyártók, mint a formákat, méreteket illetően. Az inkább csak kényszer.
Ha megnézed, megjelentek a magas, karcsúbb dobozok (pl. energia italok) amelyek kezdenek általánossá válni, kiszorítva a kövér 3,33-as dobozokat. A dobozokat úgy töltik, hogy a töltés helyén, azt követően nyomják rá az egész felső részt a felül teljesen nyitott dobozra. Mivel sok féle kialakításban kaphatóak, ahogyan akár a nyitó fület is kiválaszthatod ha akarod, ezért nyilván célszerű a népszerűbb, így legolcsóbb méretekkel kalkulálni.
Mindez viszont kevésbé igaz a műanyag termékekre, hiszen a fém palackokhoz szükséges gépek nagyságrendekkel drágábbak, így a műanyag üvegeknél nagyobb is a változatosság.
És ha már itt tartunk, nem véletlen az sem, hogy anno a fém tubusokból nem létezett csak néhány méret, hiszen a gyártásukhoz szükséges gépeknek csillagászati ára volt, amiben ha kételkednél, gondold el, milyen erőt kellett kibírnia az öntőformának, ha a tubusokat fém korongokból alakították ki, méghozzá HIDEGEN, akkora nyomást helyezve rájuk, amitől egyszerűen folyékonnyá váltak, melegítés nélkül, és belefolytak a precíz formába, kialakítva az egész tubust! Persze maga a gyártás darabra vetítve olcsó volt, viszont túl sokba került volna mindenféle méretben gyártani. Nem véletlenül használnak a legtöbb iparban más technológiát a kis és nagy darabszámú gyártásnál.
Elnézést, nagyon eltértem itt közben a tárgytól, csak arra akartam rámutatni, hogy ez a szabvány dolog, még ha be is látjuk, hogy azért az üvegek többsége valóban kompatibilis a Bottleclip-pel, nem kifogás a méretet illető problémára. (ami egyébként is a legkisebb baj)

ON

De hogy kicsit árnyaljam a képet, ugye, hogy mennyivel jobb ötlet lett volna ezt egy létező termékhez ajándékba adni, pl. energia italhoz, vagy más kis méretű italhoz, aminél az általam felsorolt problémáknak legalább egy része nem jelentkezik majd?

Na de az a tény, hogy szemmel láthatóan egy egy literes üveg egy kisebb bukkanónál lerepülhet, éppen elég ahhoz, hogy ép eszű ember ne tegye fel a vázra. Hiszen, bár nem folytam bele, de azért a kerékpározás sem abból áll, hogy gyorsítunk/lassítunk na meg kanyarodunk. És bizony éppen a túrázóknál, a kényelmesen haladóknál veszélyes ez, akik hidd el simán lemennek a földútra is, ahol nem kérdéses a tartalék bambi sorsa a vázon... Meg mondjuk te lehet, hogy elmész úgy bringázni, hogy talán órákig nem tudsz majd hol vizet tölteni, viszont éppen az emlegetett célközönség az, akinek halál felesleges egy CamelBak-nek megfelelő folyadék mennyiséget magával cipelnie. Egy óra üres számlappal legfeljebb zavaró (már akinek), de ez a tartó olyan veszélyt rejt magában, ami felett nem szemet hunyni.

Ja és azon kívül, hogy nem is az üveg szájának a mérete a legnagyobb baj, ne felejtsük, hogy ez nem egy kezdő/diák tervező koncepciója, és nem igazán indokolt az a nagy ováció ami a kényelmetlen, felesleges és veszélyes tartót övezi a különféle blogokban...

RAP7D 2009.07.29. 00:21:18

a népszerűsége vetekedni fog ezzel: www.kukabuvar.hu/faf/show/2623
süti beállítások módosítása